Agentul termic nu răspunde la ordinele RADET. Sistemul de încălzire din Bucureşti, copleşit de avarii

Data publicării:
radet caldura termoficare

Constatărilor din teren li s-au adăugat reclamaţiile a numeroase avarii anunţate în dispecerat. Nici nu s-au făcut bine primele probe că deja problemele la conducte au apărut. Aici găsim o echipă iar la 100 de metri găsim o altă echipă RADET, undeva în spate este o a treia echipă lucrează la schimbarea conductelor, deşi acest lucru putea fi făcut pe timpul verii. 

Nu au fost efectuate lucrări aşa cum se făceau în fiecare vară, motivaţia fiind lipsa fondurilor. Programul de reparaţii pe perioada verii a fost mult redus faţă de anii anteriori. În aceste condiţii, este probabil ca odată cu probele de presiune să se constate foarte multe avarii”, a spus Cornel Pieptea,-consilier la Primăria Capitalei şi reprezentant al Primăriei în Consiliul de Administraţie al RADET. 

Motivul: conturile RADET sunt blocate de instanţă în urma unui control al Curţii de Conturi. În aceste condiţii, nu sunt suficiente materiale pentru reparaţii. 

„Nu avem nici de combustibil nu avem bani. De exemplu, am lucrat marți noapte și am plecat pe jos”, a spus un muncitor RADET. 

Lanţul defecţiunilor se va repercuta asupra încălzirii bucureştenilor care au apartamente racordate la sistemul centralizat de încălzire. 

Reporterii Digi24 au încercat să obţină şi un punct de vedere din partea reprezentanţilor RADET. Aceştia s-au declarat "absorbiţi de reclamaţii".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri