Aglomerație în vămile din vestul și estul țării

Data publicării:
aglomeratie vama nadlac

Maşinile au blocat complet A1, în apropierea punctului de control de la Nădlac. Poliţiştii de frontieră nu au reuşit să facă faţă numărului mare de autoturisme care trebuiau controlate, aşa că pentru verificări oamenii au aşteptat mai bine de o oră.

Pentru a elibera mai repede punctul de trecere al frontierei, poliţiştii desfăşoară controlul pe nouă benzi simultan, sunt deschise patru benzi de la autoturisme, două benzi de la autocare şi trei benzi care în mod normal deserveau camioanele”, transmite corespondentul Digi24 Dan Codre.

De o oră stăm, un kilometru am făcut într-o oră. De la Buzău suntem, mergem în Italia.

Avem o oră jumate de când stăm aici”, s-au plâns oamenii.

Nici măcar aplicaţia lansată de Poliţia de Frontieră, care semnalează punctele de trecere aglomerate, nu a fost de ajutor. Şoferii care au consultat-o spun că este inexactă, iar cei mai mulţi nici nu au auzit de ea.

Ne-am uitat dar... egal. Arăta că e liber! Se circulă nemaipomenit...

Din păcate acum am aflat de aplicaţia asta”, au spus oamenii care așteptau să treacă granița.

Aglomeraţie a fost şi în punctul de trecere a frontierei de la Nădlac situat pe DN7. Coloanele de maşini depăşeau un kilometru şi nimeni nu a aşteptat mai puţin de o oră.

Răbdarea le-a fost pusă la încercare şi turiştilor moldoveni care au venit să petreacă sărbătorile de iarnă pe rit vechi în România. În vama Albiţa, sute de oamenii au fost nevoiţi să aştepte între 30 de minute şi o oră.

Poliţiştii de frontieră se aşteaptă ca şi astăzi vămile să fie aglomerate. Ei îi sfătuiesc pe cei care vor să iasă din România să folosească toate punctele de frontieră existente, astfel încât să nu mai existe blocaje în vămi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri