Aglomerație pentru schimbarea buletinului. Zeci de basarabeni vin zilnic la Vaslui și așteaptă ore în șir la coadă

Data publicării:
waslui

Primăria din Vaslui, ora 8 dimineaţa. Peste o sută de oameni aşteptau la coadă în faţa Serviciului de Evidenţă a Populaţiei.

Încăperea este însă mică, iar mulţi dintre ei au fost nevoiţi să aştepte pe hol, sau pe scări. Neculai Ilaşcu este din Chişinău şi are dublă cetăţenie, română şi moldovenească. A venit la Vaslui special pentru a-şi prelungi valabilitatea cărţii de identitate.

La fel ca el, vin zilnic, de peste Prut, peste 60 de oameni pentru a-şi rezolva problemele cu cetăţenia. Primesc fiecare câte un bon de ordine pentru a evita îmbulzeala.

„Acuma-i dezastru ce-i acolo! E pe două rânduri şi de tot felul, şi de eliberări şi pentru depunere acturi...actelor. Na, asta e, facem două drumuri ca să putem rezolva o problemă. Nu-i normal!”, spune o femeie.

Şi în fiecare zi este la fel. Reprezentanţii instituţiei se scuză şi spun că aglomeraţia nu este provocată doar de lipsa de spaţiu ci şi de personalul redus.

„Organigrama noastră prevede un număr de 25 de persoane care să deservească acest serviciu, iar noi, deocamdată, lucrăm cu un număr de 12 persoane”, afirmă Sorin Cătălin Radu, viceprimarul municipiului Vaslui.

În aceste condiţii, oamenii sunt nevoiţi să aştepte chiar şi câte 4 ore până ajung la ghişeu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri