Ajutoarele, mai atrăgătoare decât salariul. Un primar se roagă de localnici să meargă la muncă

Data publicării:
AJUTOR

Potrivit publicaţiei locale Botoşăneanul, în localitate a fost construită o micuţă fabrică de textile care a scos la concurs 50 de locuri de muncă.

Însă până acum două zile doar 11 persoane îşi depuseseră CV-urile. Supărat, primarul a intrat pe Facebook şi le-a cerut localnicilor, îndeosebi celor tineri, să nu mai stea după ajutoarele sociale şi să vină să lucreze în fabrica de textile.

Tot virtual, primarul a primit şi câteva răspunsuri. Cineva s-a plâns că fabrica este prea departe de casă şi că nu are cu cine să lase copiii. Alte persoane spuneau că salariul de 1.000 de lei pe lună este prea mic.

Ceea ce ar putea fi interpretat că ajutoarele sociale sunt prea mari. Sau, mai bine zis, suficient de mari cât să descurajeze munca. La finalul mesajului pe care l-a postat pe Facebook, primarul şi-a exprimat speranţa că nu va mai vedea tineri din comună la coada pentru ajutoare.

Situaţia din acea localitate poate părea comică. Dar este de fapt tragică, pentru că se întâlneşte în atâtea şi atâtea localităţi mici în care şomerii pur şi simplu nu se simt suficient de motivaţi cât să reintre în câmpul muncii. Şi de multe ori această situaţie rămâne ascunsă, pentru că puţini sunt primarii care îşi ceartă localnicii pe internet. Pentru că un electorat dependent de ajutoarele sociale este mult mai docil decât unul care lucrează. Aceasta este cealaltă faţă a problemei şomajului în România, care nu înseamnă doar lipsa locurilor de muncă. Există, totodată şi un deficit de angajaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri