Ajutor pentru cei care își doresc permisul de conducere: proba teoretică, cu imagini de pe Google Street View

Data publicării:
TEST GOOGLE

Ei au proiectat primul test din lume care foloseşte imagini de pe Google Street View. Asta înseamnă că viitorii şoferi nu vor mai avea în faţa ochilor desene, ci imagini reale din trafic, de pe străzile Bucureştiului.

Inspiraţi de experimente similiare din alte ţări, mulţi instructori de la Automobil Club Român au avut ideea aplicaţiei Street View test. Așa cum îi spune și numele, cei care doresc să devină şoferi nu vor mai avea în faţa ochilor desene şi planşe, ci imagini reale din trafic.

„Un elev nu poate niciodată privi ca un porumbel de sus o intersecţie pentru a o compara cu situaţia reală din trafic. De aceea, era nevoie de o astfel de idee, pentru a duce cât mai aproape partea teoretică de partea practică a unui examen”, a spus Alexandru Vasile, director ACR.

„Atenţia este foarte bine pusă la încercare în acest test, deoarece el trebuie să urmărească marcajul longitudinal, existenţa lui, eventual chiar să îl intuiască în unele întrebări, pentru că sunt situaţii când pe strada respectivă s-a şters marcajul”, a precizat directorul ACR. Street View Test vine, astfel, în ajutorul celor care nu reușesc să treacă de testul teoretic. 

Anul trecut, la primul examen pentru obţinerea permisului de conducere, s-au prezentat aproape 350.000 de candidaţi. Dintre aceştia, peste 117.000 l-au promovat. În procent, înseamnă 36,8%”, a declarat comisarul-şef Mihail Enache, şeful biroului de relaţii publice.

Chiar şi aşa, viitorii şoferi se plâng că asemeni multor şcolari, sunt siliţi să memoreze informaţii care nu le vor servi niciodată, în viaţa reală. În România sunt șapte milioane de şoferi, dintre care două milioane de femei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri