Alertă. Apa nu e potabilă în localități din jurul Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
robinet apa getty

Avertisment de Direcţia de Sănătăte Publică Ilfov pentru 12 localităţi din judeţ: apa de la robinete nu este potabilă. La analize s-au găsit cantităţi care depăşeau limitele admise de amoniu, nitraţi, mangan sau aluminiu. Unele dintre administraţiile locale au luat măsuri de urgenţă, iar apa a revenit la parametri normali - este aşadar bună de băut. 

robinet apa getty-3

Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă din comuna Berceni a primit notificare de respingere la data de 29.03.2017 datorită depăşirii valorii maxime admise pentru amoniu şi mangan. În Dărăşti, parametrii determinaţi sunt în limite normale cu exceptia manganului, deci problemă. În 1 Decembrie, sistemul de aprovizionare cu apă a fost operat de către Primăria 1 Decembrie până la finele anului 2015, de asemenea preluat de Euro Apavol, deţinut cu autorizaţie sanitară de funcţionare, cu plan de conformare care nu a fost îndeplinit şi a primit notificare de repingere pentru amoniu. În Snagov, în special localitatea Ghermăneşti, parametri determinaţi sunt în limite normale, cu excepţia nitriţilor”, a spus la Digi24 Dănuț Crăciun, director executiv DSP Ilfov.

El a precizat că parte din cele 12 comune vizate au rezolvat problemele, iar acum apa este potabilă.

Comunicatul DSP Ilfov:

Conform ultimelor analize efectuate, calitatea apei în prezent se prezintă după cum urmează:

Berceni: sistemul de aprovizionare cu apă potabilă din comuna Berceni, operat de Primăria Berceni până la finele anului 2015 şi preluat de societatea EuroApavol SA, a primit notificare de respingere a ASF Nr. 3/ 29.03.2017 datorită depăşirii valorilor maxime admise pentru Amoniu şi Mangan.

Bragadiru, Cornetu, Pantelimon, Ciorogârla, Baloteşti, Corbeanca, Afumaţi: calitatea apei este corespunzătoare şi populaţia a fost informată prin Autoritatea Publică Locală că apă poate fi folosită pentru băut, prepararea hranei şi alte scopuri casnice.

Dârăşti: parametrii determinaţi sunt în limite normale cu excepţia Manganului.

1 Decembrie: sistemul de aprovizionare cu apă a fost operat de către Primăria 1 Decembrie până la finele anului 2015 şi preluat de societatea EuroApavol SA. A deţinut ASF cu Plan de Conformare care nu a fost îndeplinit şi a primit notificare de respingere a ASF Nr. 2/ 29.03.2017 datorită depăşirii valorilor maxime admise pentru Amoniu.
Snagov- Ghermăneşti: parametrii determinaţi sunt în limite normale cu excepţia Nitraților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri