Alertă la Spitalul din Bacău: peste 50 de oameni au fost aduși cu probleme digestive

Data publicării:
pacient

Mâncarea pentru parastasul la care s-au îmbolnăvit zeci de persoane din localitatea băcăuană Traian a fost preparată de o firmă de catering, care a fost amendată fiindcă nu a păstrat, conform legii, probe din alimentele servite la praznic, au declarat pentru News.ro oficiali din Ministerul Sănătăţii.

Potrivit surselor citate, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a amendat firma de catering, după ce  a cerut să-i fie prezentate probe din alimentele care au fost servite la parastas, iar reprezentanţii acesteia au spus că nu le-au mai păstrat, deşi legea obligă ca acestea să fie ţinute timp de 48 de ore.

Aceleaşi surse din Ministerul Sănătăţii au spus că Direcţia de Sănătate Publică Bacău a cerut suspendarea activităţii firmei de catering.

La sesizarea conducerii spitalului, autorităţile sanitare şi cele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor vor declanşa o anchetă epidemiologică pentru a stabili în ce condiţii s-au îmbolnăvit persoanele care au ajuns la unitatea medicală cu simptomatologie de toxiinfecţie alimentară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri