Alin Burcea, despre turism: România nu are buget de promovare, dezinteresul actualei guvernări tehnocrate este total

Data publicării:
plaja vacanta litoral - GettyImages - 21 iulie 2015-7

 

Foto: Gulliver/Getty Images

Alin Burcea a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, că Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri nu are şi cuvântul ”turism” în denumire, situaţie pe care ministrul Costin Borc a promis de mai multe luni că o va remedia.

“Câteva consideraţii despre ce se întâmplă acum în turism. La nivel guvernamental nu se întâmplă nimic. (...)  A uitat domnul ministru Borc, pentru că lucra la "România Competitivă", când s-a făcut ministerul, a uitat să adauge denumirea "turism", dacă ţineţi minte a fost un cancan în noiembrie. Dar pentru că are multe alte treburi, nu ştim care, nici astăzi ministerul nu are în denumire turism. Ca şi membru în patronatul ANAT, l-am criticat în ianuarie, în februarie, a spus "vom remedia, e un lucru formal", dar astăzi Ministerul Economiei nu are turismul şi cam ăsta este interesul actualei guvernări”, a afirmat Alin Burcea.

El a menţionat că nici în proiectul “România Competitivă” turismul nu apare.

“Acest guvern dacă avea ceva de demonstrat putea să o demonstreze în cele 12 luni. Venind acum cu un proiect "România Competitivă", care are 16 puncte, din nou turismul nu apare. Probabil la nivelul domnilor tehnocraţi turismul este asimilat cu vacanţa lor, cu vacanţa copiilor lor, a rudelor, a prietenilor. În discuţiile cu domnul Borc n-am reuşit să înţeleg dacă îl interesează. A venit de două ori la discuţiile cu patronatul, după aia nu a mai venit”, a precizat preşedintele ANAT.

Alin Burcea a mai spus că în prezent România nu are buget de promovare şi că Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) nu are bani pentru a participa la toate târgurile, ajungând să ceară spaţii gratis patronatelor pentru a putea fi prezentă.

“În momentul de faţă România nu are buget de promovare. Avem în 2016 exact acelaşi buget pe care l-am avut în 2001. (...) Preşedintele ANT nu are bani să-i ajungă la toate târgurile , nu mai vorbim de bannere, nu mai vorbim de spoturi. S-a ajuns în situaţia penibil şi jenantă în care ANT ne cere nouă, patronatelor, spaţii gratis la târguri, ca să ştiţi care este realitatea. Cam asta este realitatea. Dezinteresul actualei guvernări tehnocrate este total”, a mai afirmat Alin Burcea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri