Alocația de susținere a familiei nu mai e condiționată de plata impozitelor locale

Data publicării:
BANI PORTOFEL

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG 26/2016 pentru modificarea Legii 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, care prevede că acordarea alocației pentru susținerea familiei, de care beneficiază familiile cu venituri reduse care au copii în întreținere, nu mai este condiționată de plata impozitelor și taxelor locale pentru bunurile pe care le dețin în proprietate.

BANI PORTOFEL

Guvernul a aprobat în iunie 2016 ordonanța, adoptată în acest an de Parlament.

Actul normativ stabilește că plățile vor fi reluate din oficiu pentru familiile cărora le-a fost sistat acest drept, inclusiv pentru perioada în care alocația pentru susținerea familiei a fost suspendată.

Guvernul preciza că alocația pentru susținerea familiei este o formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse, care au în creștere și îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani și se acordă în baza Legii 277/ 2010. Aceste alocații se acordă familiilor ale căror venituri lunare pentru fiecare membru sunt mai mici de 530 de lei și se calculează în funcție de numărul de copii și de venitul pentru fiecare membru al familiei.

Prin modificări legislative adoptate de Parlament în cursul anilor 2015 și 2016 s-a stabilit eliminarea condiției plății ajutoarelor sociale acordate în baza Legii privind venitul minim garantat și a indemnizației pentru creșterea copilului de achitarea impozitelor și taxelor locale.

Tot luni, șeful statului a semnat decretele pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG 67/2016 pentru modificarea art. 5 (1) din Ordonanța Guvernului 36/2006 privind unele măsuri pentru funcționarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populației, a Legii privind aprobarea OUG 31/2016 pentru completarea art. 8 din Ordonanța Guvernului 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale și utilizarea acestora pentru obiectivul convergență și a Legii pentru aprobarea OUG 7/2017 privind prorogarea termenului de depunere a declarațiilor fiscale și de plată a creanțelor fiscale scadente la data de 25 ianuarie 2017.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri