Alocaţii pentru hrană şi îmbrăcăminte, mai mari de la 1 decembrie. Câți bani vor primi copiii și mamele protejate?

Data publicării:
mame cu copii - 5436165-Mediafax Foto-Raul Stef-1

Alocaţiile pentru hrană şi îmbrăcăminte, acordate copiilor şi tinerilor pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, precum şi pentru mamele protejate, vor creşte de la 1 decembrie 2014, se menţionează într-un act normativ, publicat ieri în Monitorul Oficial, notează avocatnet.ro

Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului prevede la art.129 alin.(1) că tinerii şi copiii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, precum şi mamele protejate în centre maternale au dreptul la hrană, îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural sportive, precum şi sume de bani pentru nevoi personale.

Cuantumul limitelor minime de cheltuieli, aferente drepturilor la îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural sportive, precum şi sumele de bani pentru nevoi personale şi cuantumul alocaţiei de hrană, pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial şi pentru mamele protejate în centre maternale, precum şi cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice a fost stabilit prin HG nr. 904/2014, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 763 din 21 octombrie 2014.

Noile sume sunt mai mari decât cele valabile în prezent, care variază între 6 şi 8 lei/zi/persoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri