Ambarcaţiune cu zeci de refugiați irakieni, interceptată în apropiere de Mangalia

Data actualizării: Data publicării:
foto-migranti

O ambarcaţiune pe care se aflau 69 de migranţi irakieni, între care 29 de minori, a fost interceptată, duminică dimineaţă, de poliţiştii de frontieră, în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre, la 10 mile marine de Mangalia, informează news.ro.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, duminică, în jurul orei 7.00, poliţiştii de frontieră de la Sistemul Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, pavilion Turcia, la aproximativ 10 mile marine est de Mangalia, la frontiera maritimă, care se îndrepta spre ţărm.

„Imediat, Garda de Coastă a dispus efectuarea unei misiuni cu o navă a Grupului de Nave Mangalia pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte. Nava şi-a continuat drumul şi s-a stabilit că la bordul acesteia se află un număr mare de migranţi. Drept urmare, nava Gărzii de Coastă a intervenit şi escortat ambarcaţiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia”, se arată în comunicat.

În urma verficărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că nava era condusă de doi bărbaţi, un cetăţean bulgar şi unul cipriot, iar la bord se aflau 69 de persoane din Irak - 30 bărbaţi, zece femei şi 29 de minori.

Poliţiştii de frontieră români continuă cercetările în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri