Ambasadorul Germaniei la București se retrage din activitate

Data actualizării: Data publicării:
Werner Hans Lauk_
FOTO: Agerpres

Werner Hans Lauk, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe organizate de Ambasada Germaniei şi Deutsche Welle, la cea de-a treia ediţie a zilelor mass-media româno-germane, că se va retrage din activitate şi va părăsi România pe 30 decembrie.

Werner Hans Lauk_
FOTO: Agerpres

„După trei ani şi jumătate în ţara dumneavoastră frumoasă şi aproximativ 40 de ani în serviciul exterior german voi ieşi la pensie la finalul acestui an. Pe 30 decembrie voi părăsi România. Folosesc acest prilej pe de o parte pentru a-mi lua rămas bun de la dumneavoastră, dar şi pentru a vă mulţumi tuturor pentru coaborare, pentru aspectul corect în interacţiunea noastră şi pentru faptul că în activitatea dumneavoastră, pe care o apreciez foarte mult, ne-aţi uşurat nouă activitatea”, a spus ambasadorul german, potrivit News.ro.

Werner Hans Lauk a mai spus la începutul conferinţei aflată în desfăşurare, care include două paneluri - „Furnizarea de informaţii: Jurnalismul bun necesită politicieni buni” şi ”Radioteleviziunea publică: Jurnalism politizat?” -, că Germania a hotărât să aibă o radioteleviziune finanţată prin taxe, pentru că aceasta permite furnizarea de ştiri independente, libere de interese economice şi politice.

„Fără mijloacele media şi fără jurnalism serios democraţia nu poate supravieţui. Aceştia mediază între stat, politică şi cetăţeni şi în special cu cetăţenii şi reprezintă pentru noi toţi o instituţie indispensabilă a unei societăţi deschise şi democratice”, a mai spus ambasadorul Werner Hans Lauk.

El a precizat că temele conferinţei, cu titlul „Politică şi mass-media: adversari sau parteneri?” au fost stabilite la începutul verii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri