Amendat de dinainte să se nască

Data publicării:
amenda

Gheorghe Enescu are 59 de ani şi este pensionat pe caz de boală. În urmă cu trei luni a primit prin Poştă o somaţie de plată, de la Primărie, pentru amenzile neachitate din ultimii 116 ani.

Reporter: Cum e posibil să plătiţi o amendă de când dumneavoastră nici măcar nu v-aţi născut
Gheorghe Enescu, pensionar: Eu ştiu, or fi avut ei neamuri înainte în primărie, în poliţie, ce tip de poliţai era pe timpurile alea eu nu ştiu, în 1899.

Bărbatul nu este chiar străin de amenzi. În acest moment are restanţe de 4.770 de lei la sancţiunile primite între 2006 şi 2014 fie pentru că a chemat nejustificat ambulanţa, fie pentru că s-a certat cu vecinii.

Domnul Enescu a mai făcut plăţi, chestie care amână termenul de prescripţie şi în momentul în care se deschide dosar de executare silită automat în fiecare an domnul Enescu primeşte titlu şi somaţie”, spune Elena Stanciu, referent Taxe şi Impozite, Primăria comunei Izvoarele.

Anul acesta, somaţia de plată a venit cu anul 1899 trecut pe ea. Iar reprezentanţii primăriei spun că este pur şi simplu o eroare a sistemului informatic.

Aceasta este o greşeală de program care se remediază cât de curând, deci acel an care a fost greşit în program”, spune Petrică Răduţu, viceprimarul comunei Izvoarele.

Exclus doamnă, exclus! O fi vreo eroare din partea operatorului de acolo, nu am ce să vă spun”, spune Ioan Prund, directorul firmei de software.

De luna trecută, Gheorghe Enescu are poprire de zece la sută din pensia de 550 de lei şi, dacă nu mai primeşte nicio amendă între timp, ar urma să-şi achite restanţele în ceva mai mult de șapte ani. Bărbatul spune că nu are de gând să conteste poprirea, pentru că nu crede că are vreo şansă de reuşită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri