Abordare media: Colectiv, cea mai cumplită noapte pentru Ponta

Data actualizării: Data publicării:
foto logo colectiv club imagine colectiv ro

La fix un an de la tragedia din Colectiv, România TV s-a vorbit despre o altă „mare tragedie”. În emisiunea serii, la România Exclusiv, prezentată de Simona Gheorghe s-a vorbit despre „Cea mai cumplită noapte din viața lui Ponta”, potrivit Paginademedia.ro.

foto logo colectiv club imagine colectiv ro

Aproape toată emisiunea, pe burtieră au rulat două mesaje: „Cea mai cumplită noapte din viața lui Ponta, ce făcea Iohannis” și „Omul care a stat lângă Ponta în noaptea execuției”.

A fost Colectiv „cea mai cumplită noapte” de care vorbea burtiera? În stilul România TV, despre altceva era vorba în titlul de pe ecran: mai târziu, în emisiune, telespectatorii aflau că „noaptea” de care vorbea burtiera nu era cea a tragediei, ci cea de dinaintea demisiei premierului de atunci.

Cazul Colectiv a fost analizat strict politic, iar discuția s-a axat pe „interpretarea” și pe victimizarea lui Victor Ponta.

Zeci de minute, s-a dezbătut iar fraza lui Ponta: „sper să nu se mai organizeze încă un Colectiv”. O analiză „pe text”: „Observați că a zis să nu se mai organizeze, nu să nu se mai întâmple”, a notat Bogdan Chirieac.

Simona Gheorghe, în debutul emisiunii de duminică:

„Adevărul care a fost ascuns un an de zile. Ce s-a întâmplat după moartea în chinuri groaznice a 64 de oameni. Omul care a stat alături de Ponta în biroul din nopatea demisiei rupe tăcerea. O să-l auziți aici, în direct, la România Exclusiv (d. red. după zeci de minute, aflăm că „omul” este chiar cel care controlează postul, Sebastian Ghiță). Cine dădea telefoane de amenințare. Cine punea presiune ca Ponta să plece de la Guvern. O să vedeți despre cine este vorba. La un moment dat, o să vă arăt și cum vrea consilierul lui Klaus Iohannis să dărâme scena politică și mai mult decât atât anunță - atenție! - o nouă tragedie”.

„Discutăm aceste informații, le disecăm cu invitații mei speciali din această seară: Pavel Abraham, Bogdan Chirieac și Ovidiu Zară.”

„Vreau să-l auziți pe Victor Ponta, sunt dezvăluirile serii, aici, la România TV. O să vedeți ce spune despre ceea ce i s-a întâmplat. Cum a fost, practic, excutat politic și tot ceea ce a ascuns Iohannis.”

Emisiunea a continuat cu un interviu mai vechi, din septembrie, acordat de Victor Ponta la România TV, fără a semneționa însă când a fost difuzat. Din fragmentele de interviu difuzate a reieșit și concluzia: „Doamne ferește, nu știu în ce să bat, să nu se mai organizeze încă un Colectiv”.

În direct a intrat, după mai bine de 20 de minute de „teasing” și „omul care a fost alături de Victor Ponta în noaptea decisivă, în noaptea demisiei”. Nimeni altul decât domnul Sebastian Ghiță, omul de afaceri care controlează România TV. 

Cred că trebuie eliminată ipoteza cum că acolo la Colectiv cineva i-a incendiat pe acei tineri intenționat. Nu știu dacă acel lucru s-a întâmplat organizat. (...) Poate incendiul n-a fost organizat. Au căutat poate momentul cu motociclistul (Gigină, n. red). Un moment cu emoție. 

 Sebastian Ghiță a amintit în intervenția sa „argumentativă” și de momente precum moartea polițistului Gigină, care ar fi fost folosit politic în defavoarea lui Ponta, pentru caracterul emoțional foarte puternic. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri