Anunţul pe care restaurantele şi cluburile vor fi obligate să îl afişeze de la 1 martie 

Data publicării:
restaurant

"Începând cu data de 1 martie 2015, operatorii economici care au obligația, potrivit legii, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, afișează anunțul prevăzut la art.1 la locul de amplasare a aparatelor de marcat electronice fiscale, în așa fel încât să fie vizibil clienților. Operatorii economici care desfășoară activități comerciale în unități de tip restaurant, bar, discotecă, club, și altele asemenea, asigură informarea clienților și prin tipărirea anunțului de atenționare pe prima pagină a meniurilor pe care le pun la dispoziția acestora, ori prin alte mijloace, astfel încât, la fiecare masă destinată clienților, aceștia să aibă permanent posibilitatea de a citi anunțul de atenționare", se arată în proiectul de ordin postat pe pagina web a Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Proiectul de ordin stabileşte modelul și conținutul anunțului de atenționare a clienților referitor la obligația de a primi bonul fiscal, prevăzută şi în OG 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale.

Anunţul are sigla Ministerului Finanţelor şi va avea în antet Guvernul României şi Ministerului Finanţelor Publice, după care prezintă mai multe avertismente şi drepturi:

"Dacă nu primiţi bon fiscal, aveţi obligaţia să-l solicitaţi.

În cazul unui refuz, aveţi dreptul de a beneficia de bunul achiziţionat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia.

Solicitaţi şi păstraţi bonurile fiscale pentru a putea participa la extragerile lunare şi ocazionale ale loteriei bonurilor fiscale.

Este interzisă înmânarea către client a altui document, care atestă plata contravalorii bunurilor sau serviciilor prestate, decât bonul fiscal.

Pentru a semnala nerespectarea obligaţiilor legale ale operatorilor economici, puteţi apela gratuit, non-stop, serviciul TelVerde al MInisterului Finanţelor Publice 0800.800.085".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri