Apă minerală retrasă. Reacția Lidl

Data publicării:
apa minerala

Inspectorii ANPC au retras apa de la comercializare din magazinele Lidl după ce au constatat că aceasta era îmbuteliată dintr-un izvor care nu se afla pe lista Autorităţii Naţionale pentru Resurse Minerale.

„Sursa F4 Roşu nu e înregistrată ca rezervă sau resursă de apă minerală. Societatea Națională a Apelor Minerale, care are în concesiune această sursp, ne-a spus că nu furnizeaza apă minerală naturală pentru îmbuteliere din acest foraj”, a declarat Marius Dunca, președintele ANPC.

„Au fost verificați 93 de operatori economici. S-au oprit de la comercializare 73.606 litri din sursa F4 Roșu și operatorul economic, voluntar, a retras 44.644 de litri. S-au aplicat 36 de amenzi convenționale, în valoare de 268.100 lei”, a mai spus Marius Dunca.

Reprezentanţii lanţului de magazine Lidl, care comercializa apa minerală, se apără şi spun, într-un comunicat de presă transmis Digi24, că marfa nu avea probleme de calitate.

Poziția Lidl

Am retras o parte din apa minerala Saguaro de 2 litri furnizată de unul dintre producătorii noştri. Motivul pentru retragerea apei a fost etichetarea greşită privind descrierea sursei de îmbuteliere a apei. Putem confirma, prin intermediul buletinelor de analiză puse la dispoziţie de producător, că apa minerală Saguaro de 2 litri nu prezintă probleme de calitate. (...) După remedierea neconcordanţelor privind etichetarea, apa minerală Saguaro de 2 litri de la respectivul producător se va regăsi spre vânzare în toate magazinele Lidl din ţară", se arată în comunicatul Lidl.

Apa minerală a mai fost retrasa de la comercializare şi la finalul anului 2011 din 21 de judeţe din ţară. Firma producătoare a descoperit atunci, la un control, că apa are o încărcătură biologică peste limita admisă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri