APADOR-CH: Român bătut de poliţişti, despăgubit de CEDO cu 7.500 de euro

Data publicării:
CEDO site-1

Marian Flămânzeanu, născut în 1981, s-a plâns Curţii Europene de faptul că a fost supus la tratamente inumane şi degradante atunci când a fost bătut de poliţiştii din satul său Letca Nouă (jud Giugiu) cu ocazia reţinerii şi cercetării, informează APADOR-CH, care l-a reprezentat pe reclamant.

De asemenea, Flămânzeanu s-a plâns că poliţiştii care l-au anchetat din cadrul Inspectoratului de poliţie Teleorman l-au bătut pentru a recunoaşte că a comis o serie de furturi.

CEDO a constatat că autorităţile statului nu au desfăşurat o anchetă efectivă pentru pedepsirea vinovaţilor, în consecinţă a existat o încălcare a articolului 3 - interzicerea torturii - al Convenţiei europene a drepturilor omului sub aspect procedural. Statul trebuie să-i plătească lui Marian Flămânzeanu 7.500 de euro pentru prejudiciul moral suferit.

APADOR-CH arată că nu este prima dată când un român se plânge la CEDO pentru tratamentele primite din partea organelor de ordine şi că statul român a fost condamnat de fiecare dată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri