Apartamente fără curent electric de 18 zile în Constanţa

Data publicării:
enel constanta

Cei care locuiesc în centrul istoric al oraşului spun că, în 12 ore, nu au avut lumină în apartamente mai mult de trei. În toate aceste zile, oamenii au stat şi în frig pentru că nici punctul termic al RADET nu a avut curent electric.

Numai aşa stăm, cu lumânări peste tot în casă. Dacă avem noroc să avem telefoanele încărcate, mai merge şi cu telefoanele prin casă” , declară locatari afectaţi de lipsa curentului.

În jumătate de oră de la apariţia echipelor ENEL problema s-a rezolvat, însă doar parţial.

Am avut perioade când se oprea lumina şi de câte 5-6 ori pe zi. Venea, ridicau trapele la curent, plecau, nici măcar nu apucau să se urce în maşină, că lumina se oprea iar”, spune Victoria Tufeanu, locatar.

Oamenii au ajuns la limita răbdării, mai ales că li s-au defectat şi aparatele electrocasnice. ENEL le-a promis totuşi că le va deconta reparaţiile.

Lanterne în buzunar, cu lumânări în casă să ne putem îmbrăca...am ajuns mai rău ca în Evul Mediu”, adaugă Victoria Tufeanu.

„Am un copil. Se sperie! Toată ziua stau... „hai, vino aici, lângă mine”. E greu. În seara trebuia să îi facă baie, că mâine merge la şcoală. Nu am avut lumină până la ora asta”, spune un locatar.

Reprezentanţii ENEL Distribuţie Dobrogea susţin că de vină pentru avarii au fost temperaturaturile extrem de scăzute şi consumul crescut care au dus la suprasolicitarea reţelelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri