Apel pentru donare de sânge la Fundeni

Data publicării:
donare sange

Mama unei paciente: „Mă gândesc la ce este mai rău. Neavând sânge, mă gândesc că în orice clipă poate să se întâmple orice.” 

Este doar una dintre mamele internate cu copiii lor, la Institutul Fundeni. Fiica ei, în vârstă de 9 ani aşteaptă sânge de patru zile. Are nevoie de transfuzii aproape în fiecare zi. Ca ea sunt şi alţi părinţi care îndeamnă oamenii să doneze constant.

Mama unei paciente: „Rugăm toţi oamenii care pot şi vor să ne ajute, să ne ajute din tot sufletul, ca să dea şansă tuturor copiilor, nu numai copilului meu.”

Nici Ovidiu Zamfir nu primeşte sânge pe cât ar avea nevoie. Lipsa transfuziilor necesare are efecte grave asupra sănătăţii.

Ovidiu Zamfir, pacient: „Nu pot să merg, nu pot...dacă ies pe hol o iau pe lângă perete să fie mai sigur, dacă am de ce să mă ţin, dacă nu, pic...şi mă aduce cine mă aduce.”

Medicii de Institutul Fundeni spun că e cea mai gravă criză cu care s-a confruntat unitatea sanitară.

Carmen Orban, managerul Institutului Fundeni: „Vorbim de pacienţi imunodepresaţi, de pacienţi transplantaţi, hepatic, medular, de pacienţi cu boli grave, căror viaţă depinde de aceste produse de sânge.”

Cei care doresc să doneze în Bucureşti o pot face la Centrul de Transfuzii şi la Institutul Fundeni, la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Militar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri