ASPA: Peste 50.000 de maidanezi din Capitală au fost capturați. Doar 23.000 au fost adoptați

Data publicării:
CAINI

Am capturat 80% din câinii fără stăpân. În jur de 30.000 a fost numărul de eutanasieri. Din acești câini capturați, o parte, și anume în jur de 23.000, au fost adoptați. Am putut verifica la adresele din formularele de adopție 6.400 de adopții și am identificat și monitorizat 24 de adăposturi clandestine”, a spus Răzvan Băncescu, președinte ASPA.

Nu vom tolera imixtiunea diverselor ONG-uri cu interese, mai mult decât dovedite, privind stocul permanent de câini din Bucureşti pe care l-au avut la dispoziţie atâţia ani pentru exporturile lor”, a mai spus Răzvan Băncescu, potrivit Mediafax.

În ceea ce priveşte acuzaţiile de zoofilie, pentru care au fost prezentate mai multe fotografii, Răzvan Băncescu a spus că din imagini se vede că sunt folosiţi foarte puţini câini de rasă, cele mai multe exemplare fiind maidanezi.

„Sursa (de câini, n.r.) pentru Europa de Vest, şi cel mai mult Germania şi Danemarca, este reprezentată de România şi Bulgaria. Nu pot să spun că Azorel, de pe strada Lăcătuşului nr. 5, a ajuns în Germania, la bordelul lui Franz, dar legătura este că pleacă afară volume foarte mari de câini şi numai 10 la sută ajung la adopţia reală, 90 la sută fiind folosiţi în alte activităţi”, a mai spus Răzvan Băncescu, precizând că există dovezi în acest sens, care au fost deja prezentate procurorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri