Atacuri în plină stradă la București. Harta tâlhăriilor din Capitală

Data publicării:
harta talhariilor

O tâlhărie în stradă s-a petrecut chiar în weekend, în sectorul 3 al Capitalei. Era trecut de ora 21 când doi tineri de nici 25 de ani au atacat o femeie. Au lovit-o cu pumnii şi i-au furat geanta în care avea 1000 de euro şi un telefon mobil de ultimă generaţie. Toată scena a fost văzută de adjunctul secţiei 8 de Poliţie, de la geamul apartamentului său.

 „Am auzit ţipete din bucătărie. La colţul blocului am identificat victima, era într-o stare de surescitare, ţipa întruna, pe jos erau mai multe bunuri. Era căzută şi o loveau cu pumnii şi picioarele”, a relatat comisarul Mişu Făiniş, adjunctul secţie 8 de Poliţie Bucureşti.

Aşa au păţit 160 de oameni anul trecut în sectorul 3 al Capitalei, cea mai periculoas din Bucureşti. Iar mulţi au păţit-o chiar în Centrul Vechi. Au fost loviţi şi li s-au furat telefoanele mobile, genţile şi bijuteriile.

Poliţiştii au stabilit şi harta zonelor periculoase din capitală. Pe primul loc la numărul de tâlhării este sectorul 3, urmat, la mică distanţă, de sectorul 4, unde au avut loc aproape 150 de atacuri. Cea mai sigură zonă este sectorul 1, cu 90 de oameni au fost tâlhăriţi în 2014.

Poliţiştii spun că de cele mai multe ori tâlhari nu ies în evidenţă. Lovesc prin surprindere, în locuri în care reuşesc uşor să se facă nevăzuţi.

De regulă autorii unor astfel de fapte sunt tineri cu o constituţie atletică. Urmăresc de obicei victima şi profită de neatenţia acesteia sau de locurile aglomerate în care se află. Sustrag bunurile şI fug”, explică Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Cel mai des cad victime tinerii care poartă la vedere telefoane scumpe şi bijuterii. Uneori, tâlharii au diverse trucuri pentru a-şi păcăli victimele, dar de cele mai multe ori tot la violenţă se ajunge.

Sub pretextul că nu mai putea folosi telefonul propriu i-a cerut victimei telefonul. Aceasta a refuzat. L-a agresat lovindu-l cu pumnul în faţă şi i-a sustras telefonul”, detaliază Giorgian Enache, purtător de cuvânt la Jandarmeria Capitalei.

Nici în mijloacele de transport în comun din Bucureşti lucrurile nu s-au înbunătăţit în ultimul an. 80 de pasageri au fost tâlhăriţi, ceea ce însemnă cu câteva cazuri mai mult decât în 2013. Constanţa şi Cluj sunt alte două oraşe în care e bine să fiţi cu ochii în patru când circulaţi pe stradă. În Constanţa, în ultimii doi ani, peste 300 de oameni au fost atacaţi, iar în Cluj numărul victimelor depăşeşte 100.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri