Atenţie la mailurile care vă anunţă că aţi câştigat sejururi la munte! Cum vă daţi seama că mesajul este, de fapt, un virus

Data publicării:
oferte virus

Mulţi dintre cei care au primit acest mesaj au conturi de Yahoo Mail. Mesajul este atrăgător atunci când este citit iar la expeditor apar nume fictive, necunoscute celui care primeşte e-mailul.

"Ești câștigător! O petrecere de sfârșit de săptămână împreună cu cei apropiați!". Esta este unul dintre miile de mesaje pe care le primesc utilizatorii pe adresele personale de e-mail".

Presupusul sejur ar fi organizat la hoteluri din Poiana Braşov sau Sinaia. Reprezentanţii unităţilor de cazare susţin că nu au asemenea oferte.

"Sunt închipuite ofertele! Bănuiesc că au apărut odată cu ofertarea la nivel naţional "O săptămână la munte". Cred că de aici a venit ideea unora de a solicita expedierea unor documente telefonic sau prin mail", a spus Valeriu Huidan, directorul unui hotel.  

"A apărut cam de două săptămâni, a revenit, pentru că anul trecut în aceeaşi perioadă a fost aceeaşi campanie care ne deranjează şi pe noi dar şi pe cei care primesc astfel de mesaje. Dacă anul trecut chiar sunau şi gradul de credibilitate era mai mare, anul acesta românul este foarte bine informat şi sună sau ne transmit mesaje de informare", a declarat Mihaela Berceanu - managerul general al unui hotel.

Specialiştii în informatică spun că mesajul conţine un contor, care îi deconspiră caracterul de mail virusat sau spam.

"În general, când trimite cineva un ataşament nu ar trebui să vă explice cum să îl folosiţi. E un semnal de alarmă, un semnul exclamării. Vă indică practic cum să vă infectaţi folosindu-l pe Windows şi câştigaţi. E puţin absurd să câştigi numai că îl foloseşti pe Windows", a spus Cătălin Constantin - specialist IT. 

Dacă atașamentul din mesaj este deschis, virusul poate încetini calculatorul personal, poate şterge din datele stocate în computer sau poate trimite automat mai departe mailuri virusate. Specialiştii sfătuiesc ca oamenii să nu deschidă mailuri care conţin fişiere ataşate şi sunt trimise de la adrese necunoscute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri