Autoritățile din Galați cer ajutorul Armatei

Data actualizării: Data publicării:
Inundatii com Smardan Galati 4 121016

Autoritățile gălățene au cerut intervenția armatei la Pechea. 250 de persoane au fost evacuate din locuințele lor. Autoritățile au intervenit cu motopompe și încă se evacuează oameni. În Galați este cod roșu de inundații, valabil până în această seară la ora 21.00, pe bazinele hidrografice Suhu și Geru.

ACTUALIZARE: Sunt imagini din comuna Pechea din judeţul Galaţi, unde apele revărsate de pe versanţi şi două pâraie au inundat sute de case şi au acoperit drumurile. În unele locuri, apa are chiar şi un metru şi jumătate, iar autorităţile au cerut de urgenţă intervenţia armatei în zonă.

Autoritățile se tem că situația din această comună se poate înrăutăți. Viitura vine către aceste localități, tocmai de aceea s-a și cerut intervenția Armatei. Localnicii se întreabă de ce autoritățile au cerut ajutor atât de târziu având în vedere că plouă abundent de miercuri, a relatat corespondentul Digi24. 

La Pechea oamenii sunt izolați. Sunt multe persoane care au plecat dimineața la locul de muncă, iar când s-au întors nu au mai putut ajunge la locuințele lor. Mai multe persoane au spus că nu știu ce se întâmplă cu locuințele lor și nu ai nicio modalitate să își contacteze copiii rămași acasă.

De asemenea, au fost și persoane care au refuzat să fie evacuate. Ei au spus că preferă să își apere casa și animalele.   

Pe drumul naţional 25, în zona localităţii Piscu circulaţia este oprită din cauza apei care are o jumătate de metru.  De asemenea, și pe drumul naţional 24D,care leagă Galaţiul de Bârlad, se circulă cu dificultate.


 

La Pechea au fost evacuate peste 250 de persoane, peste 150 de case sunt inundate, iar apa atinge pe alocuri un metru și jumătate, a precizat purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Galați. 

„Întâmpinăm probleme deosebite la această oră într-o bună parte a județului Galați. Avem cod roșu pe două pâraie, prin urmare și localitățile din jurul lor sunt în pericol. La Pechea s-au înregistrat, în urma ploilor abundente, 103 litri pe metru pătrat. Până acum peste 250 de persoane au fost evacuate, peste 150 de case sunt inundate. Drumul județean în zona centrală a localității este acoperit de apă. Sunt în zonă 40 de pompieri, 10 jandarmi cu bărci și utilaje”, a spus purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Galați.

În Galați este cod roșu de inundații, valabil până în această seară la ora 21.00, pe bazinele hidrografice Suhu și Geru.

De asemenea, Galațiul se află și sub cod portocaliu de ploi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri