Autostradă închisă la mai puțin de un an de la inaugurare

Data publicării:
groapa asfalt orastie

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România informează participanții la trafic că începând de luni (07.09.2015), ora 8:00, pe Autostrada A1, Orăștie - Sibiu, va fi instituită restricția totală a traficului rutier, respectiv între Nod rutier Sălişte (km 270+020) - Nod rutier Cunţa (km 292+455).

Precizăm că instituirea acestei restricții este necesară în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii (km 60+600 proiect). În conformitate cu prevederile Contractului Proiectare şi Execuţie Autostrada Orăştie – Sibiu, lot 3, Antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (4 ani). Astfel, aceste lucrări de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala Antreprenorului. Menționăm că, atât experţii tehnici din partea Antreprenorului, cât şi cei din partea Beneficiarului, au concluzionat faptul că apariţia şi evoluţia defectului (crăpătura) de la km 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasări structurale pricinuită de execuţia necorespunzătoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, în perioada 2012 - 2013.

Precizăm că în perioada de restricție totală, traficul rutier se va desfășura pe o rută alternativă, respectiv: DN 1 între localităţile Sălişte şi Cunţa. Precizăm că perioada de închidere a circulaţiei este de aproximativ o lună şi jumătate, în funcţie şi de condiţiile meteorologice”, se arată în comunicatul CNADNR.

Autostrada a fost inaugurată de premierul Victor Ponta în luna noiembrie a anului trecut, cu o zi înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri