Avem telefoane inteligente, dar nu avem frigidere

Data publicării:
smartphone - GettyImages - 24 iulie 2015

Nici aragazuri, maşini de spălat sau calculatoare nu sunt în toate casele. Datele de la statistică mai arată şi că un sfert dintre români au un autoturism şi că mai puţin de o treime au o bicicletă.

În medie, unul din doi români are câte două telefoane mobile. Capitala şi sudul Munteniei sunt zone campioane şi la numărul de televizoare. Jumătate dintre gospodării au cel puţin câte două. 

În Centrul ţării şi în Moldova, doar 20% dintre locuinţe au mai mult de un televizor. Ba chiar, în două case din o sută încă mai este folosit televizorul alb negru cumpărat în urmă cu 30 de ani.

Nici aragazuri sau frigidere nu sunt în toate casele. Iar Dragoş Cabat, analist economic, explică de ce: „În zonele mai sărace, oamenii nu au bani de frigider, de aragaz, sau nu au curent electric sau gaze trase.”

Nici maşini automate de spălat nu sunt în toate casele. În schimb un sfert dintre români mai păstrează magnetofoane, radiocasetofoane şi video playere vechi.

Datele statistice mai arată şi că un sfert dintre familiile din România au cel puţin o bicicletă. Regiunea de Vest a ţării este în fruntea deţinătorilor de biciclete. În peste jumătate din case sunt biciclete, faţă de Bucureşti și Ilfov, unde numai 13% din gospodării deţin mijloace ecologice de transport.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri