Băncile de vinuri, o afacere rentabilă

Data publicării:
vinuri

Mihai Ionac este medic de meserie, dar şi colecţionar de vinuri româneşti. În ultimul deceniu a adunat peste 100 de soiuri, pe care apoi le-a depozitat într-o casetă de vinuri, special amenajată în beciul unei crame.

Mihai Ionac, colecționar: „Țin foarte mult la ele, am un fel de ritual cu doi dintre prietenii de aici. Le scoatem, ne uităm, stabilim ce e aşa pe muchie de cuţit, ce începe să treacă dincolo de îmbătrânirea frumoasă, pe acelea le scoatem şi le gustăm. Absolut toate sau majoritatea au câştigat concursuri internaționale foarte puternice. Sau concursuri mondiale, argint sau aur”.

Ferite de lumina zilei sau de fluctuaţiile de temperatură stau şi vinurile lui Mihai Lambrino. Colecţia sa include soiuri nobile din toată lumea.

Mihai Lambrino: „Am vinuri... şi vinuri româneşti, evident, dar sunt ceva vinuri italiene pentru că îmi plac vinurile italiene, franţuzeşti”.

Pe lângă valoarea sentimentală, timpul este cel care dă valoare materială vinurilor. Dacă acum, valoarea colecţiei lui Mihai este estimată la 15.000 de lei, peste ani aceasta ar putea ajunge la zeci de mii de euro.

Afacerea cu vinuri de colecţie depuse în boxele speciale din crame este una extrem de rentabilă.

În acest moment, pe lista de aşteptare sunt 20 de colecţionari, dispuşi să plătească cel puţin 200 de euro pe an pentru închirerea unei boxe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri