Bani de la Primărie pentru nou-născuţi: 1.200 de cereri într-o lună

Data actualizării: Data publicării:
FILE Changes Announced In Maternity Services
KNUTSFORD, UNITED KINGDOM - (FILE) In this file photograph dated March 6, 2007, a young boy is weighed after being born in an NHS maternity unit, in Manchester, England. Health Secretary Patricia Hewitt announnced, April 3, 2007 that for the first time, mothers-to-be will have a guarantee that the NHS will provide them with a full range of birthing choices - including home births - and a midwife they know and trust to care for them. (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

Peste 1.200 de dosare au fost depuse în decurs de o lună la Direcţia Generală de Asistenţă Socială Bucureşti pentru obţinerea stimulentului financiar de 2.500 de lei pentru nou-născuţi, acordat de Primăria Capitalei. Pentru a beneficia de această sumă, cel puţin unul dintre părinţi trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, iar copilul să se fi născut într-una dintre maternităţile din Capitală.

FILE Changes Announced In Maternity Services
Foto: Gulliver/Getty Images

Potrivit municipalităţii, în perioada 3 - 28 iulie au fost depuse 1.208 dosare de solicitare a stimulentului financiar, cele mai multe cereri, 259, fiind din Sectorul 6, urmat de Sectorul 3 cu 250 de cereri, Sectorul 4 - 198, Sectorul 2 - 183, Sectorul 5 - 174 şi Sectorul 1, cu 144 de cereri, potrivit unui comunicat al PMB, citat de News.ro.

Din numărul total de dosare, 1.125 au fost depuse de părinţi cu domiciliul în Bucuresti, iar restul de 83 au viză de flotant.

Cele mai multe naşteri au avut loc la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Filantropia” - 180, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu” - 145, Spitalul Băneasa Regina Maria - 142 şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - 126.

Conform proiectului aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în şedinţa din 8 iunie, suma de 2.500 de lei va fi acordată o singură dată pentru fiecare nou-născut, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, în baza unui dosar care va conţine actul de identitate al unuia dintre părinţi în original şi copie, certificatul de naştere al copilului în original şi copie, biletul de ieşire din spital sau certificatul medical constatator al naşterii şi o cerere tip. Dosarul cu documentele doveditoare trebuie depus la sediul Direcţiei în termen de o lună de la naşterea copilului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri