Bărbatul suspectat de Ebola suferă de malarie

Data publicării:
hol spital-1

ACTUALIZARE 13.20. Managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, a precizat că diagnosticul a fost confirmat în urma testelor de laborator.

"A fost transferat (la "Victor Babeş" - n.r.), pentru terapie specifică. Starea lui este stabilă", a mai spus managerul de la "Matei Balş"", într-o conferinţă de presă desfăşurată la Ministerul Sănătăţii.


Malaria este determinată de un grup de protozoare-parazit numite Plasmodium. Parazitul malariei este transmis prin intepatura femelei ţânţarului anofel.

În 25 iulie, inginerul de 51 de ani a plecat spre România, după ce a şi-a încheiat activitatea în capitala Nigeriei, Abuja. A ajuns pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, locul pe unde trec zilnic peste 30.000 de oameni.

Câteva zile mai târziu, împreună cu familia, bărbatul şi-a început concediul în România. A mers la mare, la Vama Veche.

În noaptea de 9 august, bărbatul a venit la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti acuzând stare febrilă și vărsături. Medicii au aflat că s-a întors din Nigeria și au decis să îl trimită la Bucureşti.

La Institutul Matei Balş, pacientul a fost internat într-o rezervă specială, izolat de restul spitalului. După teste amănunţite, a venit prima concluzie: „Prima veste bună este că în proporție de 99% se exclude (Ebola - n.r.)”, a anunțat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş. „Dar rămân o serie de alte infecţii posibile, inclusiv cele originare din această zonă”, a avertizat profesorul.

Toate detaliile despre starea pacientului vor fi prezentate în jurul orei 13.00, într-o conferinţă de presă.

Ştire în curs de actualizare  - 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri