Bătrâni abandonați de rude prin spitale 

Data publicării:
batrana azil

Medicii spun că au făcut zeci de solicitări la primăriile din localitățile de unde provin cele șapte persoane, însă, până acum, fără rezultat.

Doi dintre cei șapte pacienți permanenți sunt internați la spital de mai bine de un an.

Ioana Băboc are 70 de ani şi a ajuns la spitalul din Drăgăşani acum un an. Medicul de familie din Vultureşti a trimis-o aici şi, după o săptămână de tratament pentru probleme cardiace, nu a mai plecat acasă pentru că nu a venit nimeni să o ia. Până acum nimeni nu s-a interesat de ea şi nici autorităţile din comună nu au ajutat-o.

Nu mai am frate, nu mai am soră, nu mai am pe nimenea. Singură, mamă! Un cuc al nimănui. Mă simt bine. Nu mă simt rău, sa stiti! Au văzut de mine sărmanele”, a spus femeia.

Totodată, managerul spitalului susţine că a făcut în tot acest timp zeci de sesizări la primăria din Vultureşti, Olt. Primarul însă spune că a primit una abia acum 3 zile, prilej cu care a descoperit că femeia are o fată într-o altă comună.

În primul rând să luăm legătura cu primăria Verguleasa, dacă mai are acte, buletin, să găsim o soluţie. Cu organele locale de Poliţie, cu Asistenţa Socială...”, a spus primarul din Vulturești, Gheorghe Treanță când a fost întrebat cum poate fi rezolvată această situație.

În situaţia acestei bătrâne mai sunt alţi şase pacienţi de care nu întreabă nimeni. Un pacient a povestit că nu mai are casă, părinții i-au murit, iar de când se află în spital nu s-a interesat nimeni de el.

Angajaţii spitalului s-au ataşat de bătrânii părăsiţi pe paturile de spital.

„Cu ei ne-am obişnuit, îi îngrijim ca pe propriii părinţi, le acordăm toată atenţia necesară”, a declarat Camelia Mugioiu, asistentă medicală. 

Totodată, conducerea spitalului susţine că nu are soluţii dar nici nu poate să-i arunce în stradă.

„Legal noi facem adrese către primării, catre DGASPC Valcea, ei trebuie să facă dosarul, să fie preluaţi într-un centru de primiri de bătrâni, noi luăm şi noi legătura cu centrul de la Bălceşti, dar este plin”, a precizat managerul Spitalului Drăgășani, Marian Pârvu.

Pentru fiecare dintre aceşti pacienţi spitalul alocă 80 de lei zilnic pe cazare şi hrană, bani din fonduri proprii, care nu pot fi decontaţi de casa de asigurări pentru că bătrănii nu au niciun venit şi deci nici card de sănătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri