Bătrânii trec mai ușor peste iarnă cu programul „Băbuța”

Data publicării:
progr babuta captura

De când au început ninsorile, Ionel Dănilă trece zilnic pe la tanti Maria să vadă ce face şi dacă are nevoie de ceva.

„O dată la o zi, două vin şi o întreb dacă are lemne, dacă are apă, îi fac pârtie. Ce are bătrânica nevoie îi aduc, dacă are nevoie ceva de la magazin”, a declarat Ionel Dănilă, beneficiar de ajutor social.

Maria Ghinea are 83 de ani şi de 12 ani este singură. Cei trei băieţi s-au însurat, acum stau la oraş şi vin la casa părintească, la Cerţeşti, doar de sărbători sau în concediu. În restul timpului, mama lor se află în grija vecinului Ionel.

„E foarte bine, e foarte bine, că mai comunici cu cineva, uite, Ioane, mai trebuie cutare treabă, mai trebuie cutare treabă. Ce să faci, când eşti singurică e greu”, a declarat Maria Ghinea.

Primarul comunei arată că oamenii au înțeles repede ce presupune programul.

„Bătrânelele ştiu cine le e omul care are grijă de ele, ştiu ce să le ceară. Băieţii ştiu ce să le facă, să le verifice dacă apa curge, dacă au lemne”, a declarat Daniel Cotoranu, primarul comunei Cerțești.

De o jumătate de an, în comună au fost amplasate 18 camere de supraveghere cu ajutorul cărora edilii monitorizează tot ce se întâmplă în Cerţeşti. De atunci, infracţionalitatea a scăzut în localitate, iar oamenii se simt în siguranţă.

„Verificăm pe cât posibil tot cu ajutorul lor şi bătrânelele care sunt în raza de acţiune, dacă sunt, dacă iese pe afară, dacă sunt vioaie”, a precizat primarul.

În comuna Cerţeşti trăiesc 80 de bătrâni singuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri