Bază sportivă în sat fără apă, canalizare și drumuri

Data publicării:
baza sportiva jibert dacia brasov

La nici doi ani de la deschiderea şantierului Curtea de Conturi a constatat că firma constructoare a fost plătită nejustificat pentru lucrări care în realitate nu s-au făcut. În tot acest timp, baza nu a fost folosită decât de animalele localnicilor.

Proiectul întocmit în 2010 prevedea o bază sportivă dotată cu vestiare racordate la sistemul de utilităţi şi peluze pentru spectatori. Nu s-au făcut decât sistemul de drenare al apei şi împrejmuirea cu un gard care deja este prădat de hoţi. Astăzi doar vacile localnicilor mai vin aici, ca să pască nestingherite”, transmite corespondentul Digi24 Sorina Secelean.

Proiectul stadionului a pornit de la o idee a fostului primar, care s-a gândit că nu ar fi rău ca echipa de fotbal de la acea vreme a comunei să se bucure de o construcţie modernă.

Marian Pâtea, fost primar Jibert: Echipa era a Primăriei, AS Jibert şi ne mândream cu ea, ne băteam cu Braşovul, cu Victoria, cu Făgăraşul, deci cu oraşe.

Pentru ca dorinţa să prindă contur, a fost întocmit un proiect cu fonduri guvernamentale, ce prevedea lucrări de aproape 600.000 de lei, asta în condiţiile în care comuna are alte lipsuri.

Să facă ce trebuie, să bage apa, că nu e băgată apa, nu-i făcută canalizare, nimic!”, se plâng localnicii.

Două treimi din bani ar fi fost viraţi în conturile firmei constructoare, doar că în teren, ele nu se văd. Mai mult, un raport al Curţii de Conturi avertiza Primăria că lucrările au fost supraevaluate. Din aproximativ 404.000 de lei, doar jumătate ar fi reprezentat valoarea reală a lucrărilor.

Iancu Boeriu, primar Jibert: În cazul în care expertiza confirmă constatarea Curţii de Conturi se vor recupera sumele conform procedurilor legale, banii vor fi întorşi, viraţi, în contul Ministerului Dezvoltării.

Pe rolul Tribunalului Braşov se află un proces între Primăria Jibert şi firma constructoare. Acesta va avea un nou termen în 16 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri