Bilanţ la doi ani de guvernare Ponta: 35 de taxe noi, promisiuni uitate

Data publicării:
declaratii ANAF 1175079-Mediafax Foto-Viorel Dudau-5

Amintim numai supraacciza la carburanţi, taxa pe construcţii speciale sau impozitul pe veniturile din agricultură. Tot statisticile arată că produsul intern brut a crescut, iar investiţiile străine încep să-şi revină după colapsul provocat de criză.

Produsul Intern Brut a crescut cu 3,5% în 2013. Un avans important, care i-a luat prin surprindere chiar şi pe guvernanţi. În 2012, economia a crescut cu numai 0,7%.

Cel mai mult au ajutat exporturile. Au atins un nivel record de aproape 50 de miliarde de euro la finalul anului trecut, în principal datorită vânzărilor de maşini.

Şi la capitolul preţuri lucrurile stau bine din punct de vedere statistic. Inflaţia, indicatorul care măsoară evoluţia preţurilor, a atins cel mai mic nivel din istorie.

Investiţiile străine au crescut cu un sfert faţă de 2012, până la 2,7 miliarde de euro.

Cu toate acestea, românii tot nu o duc bine. Numărul şomerilor este în continuare foarte mare. Peste 700.000 de români nu au un loc de muncă.

În plus, un român din cinci nu-şi mai poate plăti la timp ratele la bancă. Românii au acumulat restanţe la bănci de peste 33 de miliarde de lei.

Totodată, multe din promisiunile din programul de Guvernare nu au fost onorate. De exemplu, reducerea CAS se tot amână, la fel şi reducerea TVA la 19%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri