Birouri SF. Cum arată locul de muncă unde angajații vin cu plăcere

Data publicării:
birouri-1

Se pot imagina fără probleme într-un pat cu perne moi, pe o bancă din parc sau în celebra intersecţie Times Square. Nu este un exemplu singular. Managerii apelează tot mai des la specialişti care să transforme birourile în locuri de muncă de unde nu mai vrei să pleci.

Din lift, informaticienii care lucrează în firma care produce jocuri pe calculator ajung direct în mijlocul unei nave spațiale. Biroul are formă triunghiulară, pereţii sunt pictaţi viu colorat, iar lustrele par nişte stele pe cer.

„Ca să stimulăm și creativitatea colegilor ne-am gândit să facem totul altfel”, spune George Prichici, manager.

Şi ori de câte ori simt că îşi pierd inspiraţia, angajații își iau laptopul în brațe și continuă lucrul în paturile din sediul firmei.

Nici bucătăria nu a scăpat de modificări.

„Este o bucătărie puțin diferită, dar elementele care completează spațiul ne duc cu ideea spre o zonă științifică sau o zonă de cercetare”, precizează Ștefan Lazăr, designer interior.

Iar atunci când echipa trebuie să ia o decizie se întâlnește în sala de ședințe, concepută de designeri ca un centru de comandă.

Angajaţii spun că se simt mai bine la serviciu în birourile inedite, decât în unele clasice. „Se văd rezultate în munca pe care o depui și în pasiunea cu care poți să faci ceva”, mărturisește un angajat.

Lămpile și băncile fac din sala de ședințe o stație de autobuz. Iar un graffiti de 15 metri pătrați aduce libertatea Times Square-ului mai aproape de IT-iștii timișoreni. Amenajarea firmei a costat 10.000 de euro, dar şefii companiei şi angajaţii spun că a meritat fiecare ban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri