Biserica şi politica. Predică pentru un preşedinte ortodox

Data publicării:
mitropolitul olteniei

„Să ne rugăm ca bunul Dumnezeu să ne dea conducători ortodocşi, cinstiţi şi corecţi. Pentru că aceasta este bucuria noastră. Să avem în vedere acest lucru, ca sfânta noastră ortodoxie să fie întotdeauna la înălţime, atât prin viaţa noastră, cât şi prin reprezentanţii noştri”, a spus mitropolitul.

Îndemnul Mitropolitului Olteniei, Irineu Popa, a venit chiar în ziua alegerilor, iar recomandarea a fost cât se poate de clară.

Prilejul recomandarii Mitropolitului a fost instalarea unui nou preot la biserica din localitate. Acesta, dar şi primarul localităţii nu văd nimic greşit în recomandările înaltei feţe bisericeşti.

Noi suntem un popor majoritar ortodox și în gândul acesta pe care îl spuneți dumneavoastră este că ne dorim să fie bine pentru întreaga țară”, spune preoteul Vasile Mălăescu.

Având în vedere că preoții sunt de religie ortodoxă, probabil că au considerat că trebuie să facă asemenea precizari”, a explicat Adrian Câmpeanu, primarul din Runcu.

La respectiva slujbă au fost prezenţi mai mulţi preoţi, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi aproximativ o sută de localnici. Contactat de Digi24, purtătorul de cuvânt al Mitropolitului Olteniei a declarat că acesta nu doreşte să facă declaraţii privind acest subiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri