Biziday. Locul de muncă de acasă

Data publicării:
rochii

Se poartă tot mai des discuţii despre cum maternitatea afectează cariera unei femei şi cum aceasta începe să rateze oportunităţile profesionale pentru că îşi dedică timpul familiei. Desigur, sunt analize făcute strict din punct de vedere financiar iar cei care le-au făcut au uitat că femeile sunt de cele mai multe ori capabile să găsească soluţii care să împace cariera cu familia, ba mai mult, să facă şi o afacere din asta Orice abilitate poate fi transformată în sursă de venit de către casnice sau de către o persoană recent intrată în şomaj.

În ultima perioada, prăjiturile făcute acasă sunt din ce în mai căutate în detrimentul celor făcute de cofetării, prin urmare, tot mai multe femei pricepute îşi clădesc mici afaceri în acest domeniu.

Violeta Serea: „Această meserie nu prea se învaţă, se fură. Trebuie să faceţi foarte mult pentru cei apropiaţi, pentru cei dragi”.

Violeta are 47 de ani, are deja doi copii şi de câţiva ani îşi dedică timpul dulciurilor home made. Când a realizat că poate câştiga mai mult decât la un loc de muncă tradiţional, cu program de opt ore, a început să facă şi investiţii.

Violeta Serea: „Va fi nevoie de vase de inox, de un cuptor electric, de frigidere, în care se ţin cremele şi tot ce e nevoie, torturi, prăjituri. Şi apoi ustensile, de toate mărimile, de toate felurile, plus, pentru decorat, mulaje, instrumente”.

Afacerea Violetei se limitează la bucătăria de acasă, căci doar aşa este sustenabilă financiar.

Violeta Serea: „Dacă e vorba să o deschideţi acasă este o afacere, pentru că nu plătiţi chirie. Dacă ar fi să închiriaţi un spaţiu nu cred că mai este convenabil”.

A învăţat de pe internet cum să lucreze cu fondantul şi încet-încet şi-a găsit clienţi printre rude şi prieteni.

Cine nu ştie să facă prăjituri, are multe alte variante. Organizarea evenimentelor, spre exemplu, este una dintre afacerile în care femeile se implică tot mai mult.

Cu alte cuvinte, poţi ajuta miresele să-şi organizeze nunta, să obţină cele mai bune meniuri ca raport calitate - preţ, locaţia ideală, cele mai reprezentative mărturii, inclusiv programările la coafor.

Laura este regizor de film şi designer, are 31 de ani şi, când a decis că vrea să lucreze de acasă , avea doar o maşină de cusut şi cu un set de creioane.

Laura Laslău, designer vestimentar: „Eu am început să lucrez în sufragerie, evident. Adică, aveam canapeaua pe care mă odihneam şi în celălalt colţ erau masa de lucru cu maşinile de cusut, cutiile cu materile”.

După trei ani în care a făcut haine pentru prieteni, se gândeşte să-şi deschidă o afacere.

Laura Laslău: „Cumva, programul ţi-l faci cum vrei tu. Când ai un serviciu de dimineaţă până seara este foarte greu să-ţi rezolvi şi alte probleme”.

Apoi, grija oamenilor pentru modul în care se îmbracă la un eveniment este, din noi, o oportunitate de afacere şi pentru perioadele din an în care nu se organizează nunţi. Prima rochie a făcut-o abia după ce a terminat Facultatea de design vestimentar.

Laura Laslău, designer vestimentar: „La început am lucrat pentru prietene, apoi au venit prietenele prietenelor”.

Dacă nu ştii nici să găteşti, nici să coşi, dar ai înclinaţii muzicale sau artistice, poţi să oferi meditaţii copiilor din vecinătate, spre exemplu.

La fel pot fi valorificate şi cunoştinţele de franceză, engleză, germană sau chineză. Mai mult, meditaţiile se pot face şi online, cu ajutorul unui laptop, o cameră video și o pereche de căști cu microfon. Plata se poate face tot online, prin transfer bancar. Şi de această dată, veniturile lunare pot depăşi cu uşurinţă salariul minim pe economie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri