Biziday. Părinții buni sunt angajați mai eficienți

Data publicării:
parintii

Părinţii care reuşesc să păstreze un echilibru între viaţa personală şi cea profesională au mai mult timp pentru familie şi sunt în acelaşi timp şi mai productivi la serviciu. Patronii care au înţeles asta, au apelat la cursurile de parenting pentru angajaţii lor.

La Iaşi, acești tinerii părinți învață pe banii companiei la care lucrează. Iustin are o fetiţă de un an și opt luni şi spune că nu e totul să fii cât mai mult timp cu copilul.

Iustin Barbotă, părinte: „Cel mai important lucru pe care l-am schimbat a fost abordarea fetiţei noastre, felul în care ne implicăm în activităţi şi în special legat de conectare, de joc, de iubirea pe care trebuie să i-o oferim”.

Cursurile durează o lună jumătate. În tot acest timp, părinții participă la lecții şi îşi descoperă abilităţile. Învaţă cum să se împartă eficient între serviciu şi familie. Au un manual după care se ghidează, iar acasă nu pleacă fără o temă.

Marius Jitaru, părinte: „Am înţeles că cea mai bună recompensă pentru copilul meu ar fi timpul petrecut cu el”.

Un curs de parenting durează şase săptămâni şi costă 250 de lei, iar în funcție de cum negociază companiile, se poate ajunge la donații sau coplată.

Pe lângă plata cursului, companiile pun la dispoziţie şi spaţiul de întâlnire cu antrenorul de părinți.

Laura Portariuc, formator: „Am fost și noi surprinși de entuziasm pentru că este un beneficiu nou, este vândut ca atare angajaților. Faptul că se desfășoară la sediul companiei iar este un beneficiu, pentru că nu mai trebuie să se deplaseze în altă parte”.

Cel mult opt părinți pot participa la un curs în acelaşi timp, iar în acest moment sunt deja liste de aşteptare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri