Boala limbii albastre se extinde. Încă nouă cazuri în Argeş

Data publicării:
vaci boala limbii albastre

Unul dintre punctele de dezinfecţie din Covasna este satul Crasna. Localnicii urmăresc îngrijoraţi veştile de la inspectorii sanitar veterinari. Dacă se va menţine starea de alertă, autorităţile sanitar-veterinare ar putea sa le interzică proprietarilor să le mai scoată la păscut, pentru a evita înţepăturile ţânţarilor care transmit această boală.

Localnicii tremură la gândul că şi-ar putea pierde vitele. Deocamdată, doar autorităţile din Covasna încearcă să prevină boala. Pe cele din Galaţi, Brăila, Bacău, Prahova şi Ialomiţa, învecinarea cu Buzău sau Vrancea, punctele fierbinţi ale bolii, nu le sperie.

„În momentul în care va fi vreo suspiciune, vom lua toate măsurile necesare pentru a preveni, limita şi combate aceasta boală”, a spus Vasile Ştefan, director executiv DSVSA Galaţi. 

Localnicii din Galaţi sunt însă puşi în gardă de veterinari să fie atenţi. Iar ca să fie clar pentru toată lumea că există pericol, oamenii vor fi instruiţi chiar şi în biserică.

Vom mai transmite până la sfârşit de săptămână şi alte informări şi inclusiv, duminică la slujbă vor anunţa preoţii”, a spus Iulian Boţ, primarul comunei Lieşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri