Bolnavii de cancer din Vaslui, fără medic și fără medicamente

Data publicării:
Bolnava de cancer GettyImages-2092862

Lelia Croitoru, directorul medical al Spitalului Judeţean Vaslui, a declarat pentru Digi24 că singurul medic oncolog a plecat ieri. „Doamna doctor a optat pentru sistemul privat. În aceste condiții, am fost la Institutul Oncologic de la Iași pentru a solicita sprijinul în coordonarea activității de oncologie la nivelul spitalului”, a precizat directorul medical al spitalului.

Există un singur medic oncolog în ambulatoriul de specialitate cu jumătate de normă, pentru că e bolnav. Încercăm până la 1 februare să rezolvăm problema bolnavilor care au terapii biologice aprobate de comisia de oncologie, iar tratamentul citostatic va fi girat de medicul oncolog din ambulatoriul de specialitate”, a adăugat Lelia Croitoru, adăugând că a trimis adrese către toate centrele universitare și către minister.

„E post scos la concurs, am menționat în adrese că Consiliul Județean împreună cu managementul spitalului asigură transportul medicilor care ar face naveta de la Iași sau alte orase. Am luat legătura cu un medic oncolog din Piatra Neamț, care ne-a zis că nu există posibibilități de colaborare, e și perioada de iarnă. Sperăm ca până pe 1 februarie să avem o colaborare cu Institutul Oncologic de la Iași”, a adăugat Lelia Croitoru.

„Avem 2 miliarde jumătate de citostatice. Stocul e pentru pacienții care au scheme prestabilite. Cazurile noi le vom dirija către institut”, a precizat ea.

„Sperăm că există rezidenți, medici specialiști tineri care nu doresc să funcționeze în privat sau să părăsească țara. Avem un singur post scos, dar mai e unul în policlinică ce ar putea fi ocupat. Noi am scos un post să vedem dacă măcar pentru asta se înscrie cineva. Limita de înscriere 23 ianuarie”, a adăugat Lelia Croitoru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri