Boureanu, la un pas să iasă din arest

Data actualizării: Data publicării:
boureanu arestat

Magistrații Judecătoriei Sector 1 au respins, luni, cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventivă în cazul ex-deputatului Cristian Boureanu, în dosarul deschis acestuia după ce a lovit un polițist rutier. Fostul politician va fi plasat în arest la domiciliu pe 10 iulie, când expiră cele 30 de zile de arest preventiv.

Decizia Judecătoriei Sector 1 nu este definitivă.

Mandatul de arestare preventivă a lui Cristian Boureanu expiră pe 10 iulie, iar procurorii au cerut prelungirea lui cu încă 30 de zile. După 10 iulie, ex-deputatul va fi plasat în arest la domiciliu.

Arestarea preventivă a fost decisă pe 10 iunie, a doua zi dimineață după ce fostul politician a fost reținut pentru că a lovit un polițist.

„Cristian Boureanu, aflat în calitate de pasager într-un autoturism oprit în trafic de un echipaj de poliție rutieră pe Bd. Aviatorilor, în zona restaurantului Pescăruș din capitală, s-a manifestat violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliție rutieră. Boureanu l-a amenințat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămașa uniformei de serviciu și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale”, arătau magistrații, invocând referatul cu propunere de arestare preventivă.

După incidentul din 9 iunie, procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au deschis un dosar penal in rem pentru ultraj. Avocatul lui Cristian Boureanu a reclamat că acesta a fost agresat de polițiști. Din imaginile apărute ulterior s-a putut vedea cum polițistul lovit reacționează punându-l pe fostul parlamentar la pământ, cu un singur pumn.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri