Bucureștenii, printre europenii nemulțumiți de orașul lor

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI PIATA UNIRII

Bucureștenii, alături de locuitorii Atenei și de parizieni, sunt cei mai nemulțumiți europeni de orașul în care trăiesc, potrivit datelor Eurostat, citate de Agerpres. De asemenea, nivelul de satisfacție față de viața în capitală a scăzut față de 2012 în cinci capitale din UE : Amsterdam, Berlin și Lisabona, Paris și Helsinki. 

BUCURESTI PIATA UNIRII

Nivelul de satisfacție față de viața în capitală era anul trecut sub 90%, în zece state membre ale Uniunii Europene (UE), în timp ce în 18 țări membre cel puțin nouă din zece locuitori sunt mulțumiți. Cel mai scăzut nivel de satisfacție față de viața în capitală s-a înregistrat în rândul locuitorilor din Atena (71%), Roma (80%), București și Paris (fiecare cu 83%). 

Cei mai mulțumiți cu orașul în care trăiesc sunt locuitorii din Vilnius (98%), Stockholm și Copenhaga (fiecare cu 97%), Viena și Luxemburg (fiecare cu 96%), Amsterdam și Zagreb (fiecare cu 94%), Dublin și Varșovia (fiecare cu 93%), Tallinn și Ljubljana (fiecare cu 92%), La Valletta, Helsinki, Berlin și Praga (fiecare cu 91%), Londra, Bratislava și Budapesta (fiecare cu 90%).

Comparativ cu 2012, nivelul de satisfacție față de viața în capitală a crescut în majoritatea capitalelor UE. Cel mai semnificativ avans în perioada 2012 — 2015 s-a înregistrat în rândul locuitorilor din Atena (de la 56% în 2012 la 71% în 2015 sau 15 puncte procentuale), Budapesta (șase puncte procentuale), Riga și Vilnius (ambele cu cinci puncte procentuale), Bruxelles și Bratislava (ambele cu patru puncte procentuale).

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri