Bucureşti, sectorul 2: Bloc nou în construcţie pe spaţiul verde şi pe locuri de parcare plătite

Data publicării:
bloc nou spatiu verde

Strada Luncşoara, sectorul 2. Încă de dimineaţa, câtiva muncitori lucrează la ridicarea blocului de zece etaje. Construcţia a început în urmă cu şapte luni, în baza unei autorizaţii emise de Primăria Sectorului 2. Inainte de începerea lucrărilor, pe terenul de circa 1.000 mp se afla un spaţiu verde şi o parcare pentru cei care care locuiesc în zonă. 35 de oameni au plătit la ADP, locurile de pe parcare pe care acum nu le mai au. Nu au primit însă nici banii înapoi.

ADP-ul, împreună cu proprietarul au venit au tăiat băncuţele, dar într-o viteză, cam 15-20 de minute a durat. Am chemat poliţia locală, am spus că cineva devalizează parcul. Poliţia ne-a spus că stăm pe o proprietate privată şi că o să ne amendeze”, a spus Georgeta Stanciuc, presedinte de bloc. 

Era singurul parc mai aproape şi parcările pe care nu le mai avem. Seara nu găsim un loc, ne învârtim în jurul blocului o jumătate de oră să găsim un loc, dacă îl găsim şi pe acela”, a spus Popescu Tudor, preşedinte de bloc. 

Terenul pe care se ridică blocul figurează ca spaţiu verde, în documentele de la Primăria Municipiului Bucuresti, iar legea interzice astfel de construcţii. Vecinii au făcut numeroase sesizări către autorităţi. Prefectura a atacat decizia de construcţie la Tribunalul Bucureşti, timp în care lucrările ar trebui să fie oprite. Legea se respectă, însă, doar pe hârtie. 

Prefectul are un proces cu ei în contecios-administrativ, dar nu se respectă. Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, ori unii care nu ştiu ce construiesc trebuie să respecte ceea ce spune prefectul”, a spus Georgeta Stanciuc. 

În momentul de faţă, autorizaţia de construcţie este suspendată. Poliţia a venit, iniţial a fost indignată. Le-am arătat documentele şi pe urmă . dat înapoi, au spus că nu cunosc legea şi nu ştiu ce să facă în situaţia respectivă. Poliţia nu ne spijină în niciun fel, i-am tot chemat. De fiecare dată vin şi spun că nu au ce să facă. Ne-au sugerat că nu pot pentru că primăria are mai multă putere”, a spus Irina Groza 

In ultimii 10 ani, pe spaţiul verde de pe strada Luncşoara s-au ridicat două construcţii noi, un bloc de şapte etaje şi unul de cinci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri