Bucureștiul, pregătit pentru iarnă doar pe hârtie

Data publicării:
Utilaj deszapezire agerpres 7710653-1

Noul primar general interimar a convocat în şedinţă reprezentanţii tuturor firmelor care trebuie să se ocupe de deszăpezire şi a primit asigurări că sunt suficiente maşini care să acţioneze în fiecare sector.

Răzvan Sava, primarul general interimar al Capitalei: Sunt pregătite de acţiune 593 de utilaje, 3.049 forţă umană, 21.130 tone material antiderapant. Din experienţă dumneavoastră, facem faţă?

Utilaje ar fi destule, dar firmele spun că vor avea totuşi mari dificultăţi în unele zone ale oraşului.

În cazul unei ninsori de zi, care începe ziua, o să avem o problemă cu ieşitul bateriilor pe străzi. Asta e o realitate de care nu trebuie să fugim”, spune un operator al unei companii de salubritate.

De vină sunt lucrările de infrastructură care sufocă în prezent Bucureştiul. Cele mai multe dintre ele sunt departe de a fi gata până la prima ninsoare.

În Sectorul 1, cele mai mari probleme vor fi pe Bulevardul Bucureştii Noi, în zona Laromet - Străuleşti, unde se lucrează la prelungirea magistralei 4 de metrou.

În sectorul 2, aproape 200.000 de locuitori vor avea mari probleme să iasă din cartierul Pantelimon, unul dintre cele mai aglomerate din Capitală.

Şoseaua Pantelimon s-a trasformat într-un şantier fără sfârşit de doi ani şi jumătate de când a intrat într-un proces de reabilitare. Cum muncitorii mai au încă de lucru, iar pe arteră sunt zeci de utilaje operatorii de salubritate nu garantează că vor putea interveni foarte prompt”, transmite corespondentul Digi24 Adrian Cojocaru.

Probleme vor fi şi în sectorul 3 acolo unde jumătate din Bulevardul Liviu Rebreanu nu are asfalt.

Mari bătăi de cap pot fi şi la ieşirile din oraş spre autostrada Soarelui, pe Bulevardul Theodor Pallady şi pe Splaiul Unirii.

Un altă zonă care ar putea rămâne înzăpezită este în sudul Capitalei, unde patru mari bulevarde sunt legate de aceeaşi problemă.

Intersecţia de la Piaţa Sudului a devenit una dintre cele mai aglomerate din oraş de când au început lucrările de construire a pasajului subteran. Cum şantierul ocupă acum aproape în totalitate intersecţia, utilajele de deszăpezire îşi vor croi cu greu loc printre maşini”, transmite corespondentul Digi24 Adrian Cojocaru.

În sectorul 5, zona Eroilor este greu de traversat şi pe vreme bună din cauza lucrărilor magistralei 5 de metrou. În plus, plugurile vor face cu greu faţă la ieşirea spre Măgurele şi pe Şoseaua Alexandriei - ieşirea spre Bragadiru.

În sectorul 6, în Prelungirea Ghencea, zăpada viscolită din câmp şi cozile uriaşe de maşini riscă să blocheze complet artera. Alte zone cu probleme vor fi Bulevardul Drumul Taberei - în zona lucrărilor de metrou şi Bulevardul Iuliu Maniu la intrarea pe Autostrada spre Piteşti.

Primăria ia în calcul şi traficul intens de sărbători, nu doar lucrările din carosabil.

Răzvan Sava, primarul general interimar al Capitalei: Trebuie să găsim o modalitate astfel încât să intrăm în normalitate cu traficul, cu ce se întâmplă cu semaforizarea, pentru că aţi văzut, a ploua şi deja, este paralizat oraşul.

Firmele care vor face deszăpezirea mai spun că vor avea probleme şi cu maşinile parcate neregulamentar şi care nu mai pot fi ridicate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri