Bunica „detectiv”. Povestea femeii care a prins opt infractori

Data publicării:
BUNICA

Micuță de statură, perspicace și cu ochii în patru, Viorica Dorobăţ a observat în urmă cu o săptămână că din curtea fratelui ei lipsesc multe lucruri.

A bănuit că ceva nu este în regulă. Atunci a început aventura pentru bătrânica pusă să afle adevărul. „Ei, zic, ce ar fi dacă eu m-aş mai pune un pic la pândă? Şi m-am tot sucit, m-am dus pe la căţel să văd urme, să văd ceva. Măi, e ceva aici”, a spus Viorica Dorobăț.

Bunica Viorica a început să pândească pe la gardul care desparte curtea ei de cea a fratelui. Mergea tiptil, se urca pe un ceaun pentru a reuși să vadă mai bine și făcea de gardă. Cum asta nu i s-a părut suficient, a pus în plan și o altă idee.

Zic, ia, să pun eu nişte semne! Am băgat sub uşă o hârtiuţă, două, câteva frunzişoare”, a povestit femeia. „M-am pus la pândă. M-am dus întâi, din nou, să văd dacă semnul este luat. Se vedea semnul luat, tras, dar uşa încuiată”. După trei zile, bătrânica era pregătită să anunțe poliția. Era sigură că seara va găsi pe cineva în casa fratelui.

Instinctele de detectiv nu au înşelat-o. În casă era un bărbat care intrase ilegal. „În momentul în care poliţiştii au ajuns la faţa locului au identificat un bărbat în vârstă de 46 de ani, care locuia fără drept de mai multe zile în respectivul imobil, motivând prin aceea că nu are unde locui”, a declarat Alina Tonică, agent principal în cadrul IPJ Vaslui.

Femeia nu e la prima experiență de acest fel. În 2008, povestește ea cu mândrie, a prins în flagrant o bandă de hoţi care intrase în barul fiului ei. Curajoasă din fire, nu a stat cu mâinile încrucișate, ci l-a prins pe unul dintre ei și a ieșit în stradă după ajutor. Pentru că a ajutat la prinderea celor șapte hoţi, bunicuța a fost felicitată de judecătoarea care s-a ocupat de caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri