BUSINESS CLUB. Chirii mai mici în cartierele de lux ale Capitalei

Data publicării:
apartament bloc locuinte

Chiriile la locuinţele din zona de nord a Capitalei au avut cele mai mari corecţii de preţ. O garsonieră din cartierul 1 Mai se închiriază acum cu 260 de euro pe lună, iar cele din Floreasca-Dorobanţi, cu 300 de euro pe lună, potrivit portalului Imobiliare.ro. Dintre cartierele mai accesibile ca preţuri, Berceni este singurul care a avut scăderi ale chiriilor. Un apartament cu o singură cameră poate fi închiriat în această zonă cu 220 de euro pe lună. În Militari, preţurile au crescut cu 8 %, până la 250 de euro pentru o garsonieră. Chirii similare se practică şi în alte cartiere, ca Drumul Taberei şi Titan.

Pe segmentul apartamentelor cu două camere, zonele 1 Mai şi Calea Moşilor au înregistrat cele mai mari scăderi ale chiriilor, până la 350 de euro pe lună. În Colentina, preţurile cerute sunt în jurul a 310 de euro pe lună. În zonele mai bine cotate, preţurile s-au redus, dar preţurile rămân foarte mari. Astfel, chiriile la apartamentele din Cotroceni sunt de 400 de euro, iar pentru cele din Herăstrău sunt duble. Cartierul Crângaşi conduce în topul scumpirilor. Proprietarii cer o chirie de 330 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere, cu 10 % mai mult faţă de anul trecut.

Pe segmentul apartamentelor cu trei camere, chiriile au scăzut cu peste 11 % în zona 13 Septembrie-Panduri, la o medie de 400 de euro pe lună. Locuinţele din centru, din zonele Victoriei sau Romană, se închiriază la preţuri mai mici, de 450 de euro pe lună. Preţurile din zona Pantelimon, în schimb, au urcat cu 6,3 %, până la o medie de 340 de euro pe lună. Specialiştii în imobiliare spun că tendinţa de creştere a chiriilor se va menţine în perioada următoare,  cel puţin pentru cartierele accesibile ca preţ. Vânzările pe piaţa rezidenţială merg greu, accesul la credite este limitat, aşa că soluţia pentru mulţi rămâne închirierea de apartamente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri