Buzunarul tău | Ce alegem: creșă sau bonă?

Data publicării:
bona

Dacă optaţi pentru o creşă de stat, părintele plăteşte în medie șase lei pe zi pentru mâncare. Ceea ce înseamnă în jur de 130 lei pe lună. La această sumă se mai pot adăuga câţiva lei, dacă micuţul este înscris la diverse activităţi educative adecvate vârstei. Dacă vorbim însă de o creşă particulară, costurile sunt mult mai mari.

Părinţii trebuie să plătească între 600 şi 1.650 de lei pe lună, în funcţie de program: scurt, normal sau prelungit. În aceşti bani sunt incluse cinci mese, activităţile instructiv-educative precum arte, dans sau muzică şi opţionalul de limba engleză. În cazul unui şcolar, părinţii pot înscrie copilul la aşa numitul after-school, adică program după orele de curs. Evident, contra cost! Pentru pat - în medie 300 de lei pe lună, la care se adaugă alţi 300 pentru mâncare. Tarifele pot creşte dacă se asigură şi transportul de la after-school acasă.

Părinţii care preferă să ţină copilul acasă se îndreaptă spre angajarea unei bone. Alegerea uneia potrivite poate fi o adevărată provocare. Odată găsită, venitul familiei se va uşura cu câteva mii de lei. Pentru un program de zece ore pe zi, de luni până vineri, bona poate costa între 1.000 şi 1.500 de lei. Suma poate creşte dacă cea care are grijă de copil face şi menaj uşor, precum ordine în casă sau pregărirea unei gustări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri