C.T. Popescu: Acești oameni aflați în piață sunt greu de prostit

Data publicării:
ctp manifestanti

S-au copt lucrurile. Au fost ani în șir, poate un deceniu, în care mă uitam cu durere la tineretul acestei țări lipsit de reacție civică, care se lăsa de fapt călcat în picioare. Iată că am ajuns în sfârșit la această conștiință a revoltei, care nu e programată, nu e pusă în cadre de partid și tocmai de aceea e foarte prețioasă”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„E vorba de tehnică, de calculator, e vorba de Facebook. Diferența pe care o face această generație este coeziunea rapidă pe care o poarte realiza și pe care noi n-o aveam. De aceea i-a fost atât de ușor și atâta vreme dictaturii să ne supună: pentru că oamenii erau segregați, fiecare în bucățica lui înjurând”, a explicat jurnalistul.

„Aceste rețele de socializare reușesc să coaguleze oamenii. Noi, generația mea, nu am avut scula asta. Dumneavoastră o aveți. Această sculă îi face pe acești oameni aflați în piață mult mai greu de prostit, informația circulă pe net, se formează niște mecanisme detectoare. Acum, în cinci minute, Facebookul aduce la adevăr”, a arătat Cristian Tudor Popescu.

Este o manifestație matură, care nu este politică și-i doresc să rămână așa, a mai spus Cristian Tudor Popescu. Este o manifestație care nu s-a mai oprit în ANPC, în clubul Colectiv. Mai întâi a vrut să protesteze împotriva lui Piedone, apoi în mod natural s-a dus spre Oprea și apoi natural spre Ponta. 

Întrebat dacă premierul Ponta va trage concluzia care se impune, Cristian Tudor Popescu a răspuns: „Ponta?! Nici vorbă de așa ceva! Ponta? Ponta îi disprețuiește pe oamenii ăștia. Toți ăștia trei – Ponta, Oprea și Piedone, înainte de orice, îi disprețuiesc pe cei aflați în piață și se gândesc cum să-i păcălească. Ăsta-i singurul lor gând acum: cum să-i trișeze, cum să-i păcălească, cum să le deturneze furia, eventual. De-asta a făcut Ponta mișcarea asta cu ANPC-ul dându-l pe omul ăla afară. Încească diversiuni, ca să canalizeze furia, neînțelegând că ceea ce simt acești oameni ...Mulți dintre ei sunt tineri, foarte tineri, sunt oameni care încă nu sunt otrăviți de sistem și simt....ce simt, de fapt? De unde revolta aceasta? E ceva dincolo de corupție și dincolo de crimă. Acești oameni simt caracterul infect al celor care ne guvernează, le simt ticăloșia rece și de aceea se află acolo în piață. Iar acești guvernanți se vor comporta în continuare așa cum le e felul. Și eu cred că oamenii aceștia nu se vor întoarce acasă, nu va rămâne doar așa această manifestare din seara aceasta. De altfel, am auzit că și la Brașov, și la Ploiești au ieșit oamenii în stradă. Într-un text postat pe Facebook ieri, îmi exprimam speranța că anul viitor, pe vremea asta, după 25 de ani în care am votat niște mutre inumane, niște neoameni în primul rând, ca să conducă această țară, poate că la anul, îmi îngădui să sper, poate vom vota și noi niște oameni, care să nu mai fie niște ticăloși reci. Asta se-ntâmplă acum. Dl. Ponta poate să se baricadeze în Palatul Victoria, să îl demită pe administratorul de la spații verzi al Bucureștiului, Oprea să încerce să se mai bage prin vreun cadru, Piedone să ridice și el o catedrală, eventual, în Sectorul 4. Părerea mea e că nu-i mai pot păcăli. Și cu fiecare zi în care oamenii ăștia sunt în stradă, se distruge puterea politică a acestor indivizi. Cu rezultate inevitabile, care se vor vedea. Mai devreme sau mai târziu”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți mai jos întreaga discuție a jurnalistului Cristian Tudor Popescu cu realizatorul „Jurnalului de Seară”, Cosmin Prelipceanu:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri