C.T. Popescu: Povestea monarhiei este o formă de discriminare rasială

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp digi24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, invitat la Jurnal de Seară, a spus că „nu consideră monarhia o soluție” deoarece o „ființă umană nu poate să beneficieze prin naștere de alte drepturi decât drepturile omului”.

„Nu consider monarhia o soluție pentru că se oferă unei persoane prin simplul fapt al nașterii ei, i se oferă un privilegiu. După părea mea, o ființă umană prin naștere nu poate să beneficieze de alte drepturi decât de drepturile omului”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

„ De ce să primească o persoană pentru că s-a născut într-o anumit succesiune? De ce trebuie să primească conducerea unei țări? O să îmi spuneți pentru că beneficiază în familia aceea regală de o educație, de o pregătire potrivită pentru a fi rege. De ce nu poate beneficia de așa ceva și un copil născut oriunde în această țară și în orice familie de orice nivel social. Această poveste a monarhiei este o formă de discriminare rasială. Sânge regal, os domnesc, așa se numește chestia asta. Cine face parte dintr-o anumită familie îmi este superior mie, care sunt un om de extracție umilă”, adaugă jurnalistul.

„Sub monarhie oamenii nu află cine sunt cu adevărat. Atunci când votează, aflăm și noi cum arătăm. Noi, nu Iliescu, Constantinescu, Băsescu. Când era la putere Carol I, românii nu știau cum sunt. Nici elitele nu erau interesate să afle ce e dedesubt”, precizează Cristan Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri