Cadou pentru plata impozitelor locale: un tomberon de gunoi

Data publicării:
tomberoane

Nu este niciun secret. Primele 190 de persoane care îşi vor achita restanţele, dacă au, taxele şi impozitele, inclusiv gunoiul pe tot anul, vor primi din partea Primăriei un tomberon gratuit”, le-a explicat primarul cetăţenilor.

Primii săteni care au mers anul acesta să-şi plătească dările au aflat la ghişeul primăriei că vor primi un cadou. Alţii au aflat de la vecini şi s-au grăbit să-şi achite şi ei taxele şi impozitele.

E bun stimulentul, că mai atrage şi pe alţii să vină mai degrabă să plătească”, spune un localnic.

Cele 190 de tomberoane au costat bugetul local 20.000 de lei. Iar primarul îşi propune să găsească şi alte ocazii în care să împartă tomberoane, până când toate cele 1.350 de gospodării din comună vor avea câte unul.

Mihai Neaţă, primarul comunei Milcovul: „Iniţiativa aceasta am luat-o în ideea de a da un aspect mai plăcut comunei care în zilele de marţi când se strânge gunoiul are un aspect neplăcut”.

Restanţele la bugetul local adunate în ultimii trei ani însumează 200.000 de lei.

Într-o altă comună din Vrancea, primarul vrea să-i convingă pe localnici să-şi plătească dările cu mesajul: "Achită-ţi taxele şi impozitele către primărie. Nu te crede mai presus decât ceilalţi".

Nistor Bratosin, primarul comunei Urecheşti: „Cred că a fost cea mai simplă idee de a ajunge la urechea omului, la ochiul omului, ca să nu merg din poartă în poartă să-l deranjez”.

Primarul este convins că, după ce-i vor citi mesajul, 90 la sută dintre localnici vor veni să-şi plătească taxele şi impozitele, faţă de 60% anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri