CAF va livra la jumătatea lunii noiembrie, înainte de termen, primul tren din noua serie comandată de Metrorex

Data publicării:
Metrou gol Metrorex - metrorex-1.ro

 

Foto: Metrorex

Primul tren va ajunge la București la mai puțin de un an de la semnarea contractului cu Metrorex, care stipulează un termen de 15 luni pentru procesul de proiectare, producție, verificare și recepție finală ale primului tren”, se menționează în comunicat.

Acesta precizează că firma spaniolă „va continua ritmul accelerat de producție”, astfel încât, până la sfârșitul anului, încă două noi trenuri să fie livrate către Metrorex.

„Mă bucur să anunț că, în urma eforturilor derulate de CAF pentru a accelera calendarul de livrare către Metrorex, primul tren din seria de 8 noi garnituri pentru București este pregătit de livrare. Un al doilea vehicul a fost, de asemenea, testat sub supravegherea oficialilor Metrorex la unitatea CAF din Spania, trecând cu succes toate probele din fabrică și primind certificatul provizoriu de recepție. Urmează ca, în cel mai scurt timp, să asigurăm transportul primului tren către România, astfel încât el să ajungă în depoul Metrorex în prima jumătate a lunii noiembrie”, a declarat Antonio Campos, CAF Area Director International Business Department.

Noile trenuri produse de CAF pentru București au fost achiziționate în baza unui contract semnat cu Metrorex în noiembrie 2014. Trenurile sunt dotate cu sisteme automate de protecție și operare de ultimă generație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri