Cai ornamentali de 7.500 de euro bucata în centrul Craiovei. Olguţa Vasilescu: Panseluţele mi s-au părut anoste

Data publicării:
CalOrnamentalCraiova

Fără TVA şi fără licitaţie. Cu aceşti bani, Primăria din Craiova ar fi putut să cumpere o herghelie de cai adevăraţi. Sau ar fi putut să facă licitaţie şi să cumpere aceste decoraţiuni stradale mult mai ieftin.

Locuitorii din Craiova pot admira în centrul oraşului mai multe tipuri de arbuşti sub formă de cai. Sunt cai cabraţi, precum cei de pe sigla Ferrari. Dar şi un cal cu jocheu. Totuşi, locuitorii Craiovei nu înţeleg cum de un pom, oricât de arătos ar fi, poate să coste 7.500 de euro fără TVA, cât o maşină. Ba mai mult, calul din frunze ajunge să coste mai mult decât un cal adevarat.

„Un cal pur sânge poate să plece de la 2000 de euro, un cal de rasă”, spune Sergiu Pistorel, instructor echitaţie.

Plantele au fost cumparate anul trecut, prin achiziţie directă. În Italia aceiaşi arbuşti costă de trei ori mai puţin.

„2,4 metri înălţime cu 2,6 lungime costă undeva în jur de 2000 de euro”, spune reprezentantul unei firme din Italia.

Iar pentru cei cărora nu le place echitaţia, Primaria a achiziţionat şi şase arbuşti ornamentali reprezentând o ceaşcă cu farfurie. Aceştia au fost mai ieftini. Aproximativ 1400 de euro fiecare. Din comanda dată anul trecut de Primărie mai fac parte patru figurine în formă de urs şi un ceainic.

Am vrut să achiziţionăm un alt tip de ornamente pentru municipalitate, pentru că mi s-au părut tot timpul anoste panseluţele care erau până acum plantate în Craiova. Am vrut să avem o formă de mobilier urban”, spune Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Mobilier urban care a ajuns să coste în total 30.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri